Billån fra 5 000 til 500 000 kr

Vi er en tjeneste som sammenligner lån, og som enkelt lar deg finne den beste banken eller utlåneren for dine behov. Vi sender ikke søknaden direkte til bankere eller utlånere. I stedet forteller vi deg simpelthen hvilke alternativer som er de billigste og best tilpasset dine behov. Du velger deretter selv hvilken tjeneste du vil benytte.

Ønsket lånebeløp 100000 kr


Eks: Effektiv rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%.

Ønsker du ikke å registrere deg?
Sjekk vår komplette sammenligning her!

I denne artikkelen ser vi på hvordan man kan finansiere et bilkjøp. Avhengig av om man har dyr eller billig bil, gammel eller ny, og hva slags forsikring man har, så vil det være ulike alternativer for finansiering av bil som er best egnet.

Lån til bil

Mange forbinder billån med finansiering av nye biler. Et slikt billån forutsetter at du stiller bilen som sikkerhet til utlåner. Långiver vil da kreve at du tegner en dyr fullkaskoforsikring. Fordelen med dette er at du vil få lavere rente, fordi banken har sikkerhet i bilen. Om du ikke oppfyller dine forpliktelser kan derimot banken ta bilen. En slik finansiering vil normalt sett lønne seg for nye og dyre biler. Du kan få lavere rente med en forholdsvis lang nedbetalingstid (opptil 5 år), men da må du også betale en dyr fullkaskoforsikring.

Nå er det imidlertid mange som av ulike årsaker foretrekker å kjøpe bruktbil. Skal du kjøpe privat vil ikke selger kunne tilby deg noen finansieringsordning. Kjøper du i stedet hos en bruktbilforhandler vil de ofte kunne hjelpe deg med finansiering gjennom en samarbeidspartner. Men det er slett ikke sikkert at dette er et godt tilbud for finansiering.

 

Når skal du satse på forbrukslån til bil?

Dersom man ikke kan, eller vil, ta opp lån til bil med sikkerhet i enten bolig eller i bilen, så må man ty til forbrukslån. Det er ikke nødvendigvis slik at det er et dårligere eller dyrere valg. Har man sikkerhet i bolig vil det som regel være det billigste finansieringsalternativ for et bilkjøp. Man skal være oppmerksom på at dersom man allerede har boliglån før man låner til bil, det vil si at man øker boliglånet, så kan man havne i en situasjon hvor lånets nedbetalingstid vil være lenger enn bilens levealder.

Om man ikke kan bruke boligen som sikkerhet, så kan vi som hovedregel si at det for en ny og dyr bil vil lønne seg rent økonomisk å ty til et billån med sikkerhet i bilen, fremfor et forbrukslån. For en rimeligere bil vil det normalt sett ikke være hensiktsmessig å ha en dyr fullkaskoforsikring, noe som man må ha dersom man ønsker billån med sikkerhet i bilen. Selv om renten vil være litt høyere med et rent forbrukslån, så vil man i mange tilfeller komme bedre ut av det rent økonomisk.

En annen fordel med et forbrukslån til bil er at man kan kjøpe bil privat. For mange er dette et bedre valg, fordi de opplever at de får mer igjen for pengene. Andre foretrekker å kjøpe bruktbil hos en forhandler. Forhandleren kan da tilby deg finansiering av bilen, men denne er ikke nødvendigvis gunstig. Det er trolig ikke særlig lønnsomt dersom finansieringen forutsetter at du tegner en fullkaskoforsikring på en bil som er 5-6 år eller eldre. Det du tjener inn ved en lavere rente bruker du opp på forsikringen. Mottar du et tilbud om finansiering uten sikkerhet, så vil det lønne seg å innhente andre tilbud å sammenligne med. Det er her Smarte Lån kommer inn i bildet.

I noen tilfeller har man en bil som man har lån på. Det kan enten være at man har et forbrukslån, eller at man har rester av lån med sikkerhet i bilen. I slike tilfeller kan det være penger å spare på å refinansiere. Har du lån uten sikkerhet er det ganske enkelt. Du må bare innhente flere tilbud og sammenligne renten du har med den du vil kunne få, for deretter å tilpasse nedbetalingstiden slik at den passer med dine behov. Har du billån med sikkerhet i bilen vil det være lurt å begynne med å se på forsikringen.

 

Hvor mye kan du spare på å bytte fra fullkasko til delkasko eller ansvarsforsikring?

Fullkasko er en forsikring som dekker alle skader på egen bil. Har man en dyr bil kan det være fornuftig, da det kan bli veldig dyrt å reparere skader. Delkasko vil dekke skader som brann, tyveri, veihjelp m.m., men ikke skader på egen bil ved kollisjoner hvor det er du som har skylden. Dette kan være fornuftig i en fase der bilen fortsatt har en viss verdi og man har forholdsvis solid økonomi. Om bilen er gammel, så kan ren ansvarsforsikring være en tanke. Da får du ikke dekket skade på egen bil, med mindre det er noen andre som har skylden. Man bør tenke seg godt om før man velger forsikring, men det normale er å ha fullkasko på nye biler og ren ansvarsforsikring på gamle biler med lav verdi. I årene mellom kan man ha delkasko. Men husk at dersom skader oppstår kan det bli dyrt om du har valgt bort fullkasko.

Grovt sett har vi følgende alternativer:

  • Om du har sikkerhet i bolig er det alltid billigst å bruke dette som sikkerhet. Husk derimot at nedbetalingstiden ofte vil være lang, og du risikerer å bli sittende med lånet etter at bilen har mistet verdi.
  • Kjøp av ny bil: Lån med pant i bilen, fullkaskoforsikring, og få forholdsvis lave renter. Dette vil normalt sett lønne seg.
  • Kjøp av bruktbil: Man kan normalt sett ikke få lån med pant i bruktbiler, så du må ta opp et lån uten sikkerhet (forbrukslån). Om du handler hos forhandler vil de ofte tilby deg et lån, men pass på å innhente andre tilbud. Kjøper du privat må du sørge for finansiering selv.
  • Tegn riktig forsikring: Fullkasko bør tegnes for en ny eller dyr bil, ansvarsforsikring når bilen har liten verdi, og delkasko i tiden imellom. Har du samme bil over mange år bør du vurdere å skifte forsikring.

 

Hvordan finne et rimelig lån til bilen på nettet?

Det første du må gjøre er å bestemme deg for hvor stort lån du trenger. Ofte vil dette henge sammen med hvor mye du kan eller vil betale ned på lånet i måneden. Dette kommer igjen an på nedbetalingstiden. Som du forstår kan det være vanskelig å vite hvor mye du kan låne. Derfor har vi i Smarte Lån en lånekalkulator som kan hjelpe deg.

Du kan bruke vår lånekalkulator, eller andre på nettet, for å få en indikasjon på hvor mye du vil måtte betale i måneden for ulike renter, tilbakebetalingstider, og lånebeløp. Du bør starte med å bestemme hvor lenge du har tenkt til å beholde bilen du planlegger å kjøpe. Bruk dette som nedbetalingstid. Husk å sette «bil» som formål eller hensikt ved lånet. Deretter kan du dra ønsket lånebeløp frem og tilbake, helt til du kommer til en passende månedskostnad. Ta høyde for at det er andre kostnader ved bilen som også skal dekkes! Når du har bestemt deg vil du kunne sende inn en søknad til oss.

Når du sender søknad til oss ser du alternativer fra forskjellige selskaper. Hvis du fyller ut en søknad, så velger du selv hvilken tjeneste du vil bruke, og du kan fullføre lånesøknaden. Du kan stole på at våre samarbeidspartnere anbefaler løsninger som passer deg og dine behov / ønsker, som er trygge, enkle å bruke, og som gir deg de beste lånetilbudene. Hvis du valgte den anbefalte tjenesten, så vil søknaden din sannsynligvis bli videresendt til flere utlånere. Du trenger derfor ikke legge inn informasjonen flere ganger. Hos oss får du presentert de beste lånene som er skreddersydd for dine behov. Du kan deretter velge det lånet du synes er best for deg. Vi anbefaler innimellom også banker direkte, da avhengig av søknaden din.

Det er helt kostnadsfritt å fylle ut et søknadsskjema for å søke lån på nett.

Hva er Smarte Lån?

Vi vil anbefale flere tjenester som sender søknaden din til långivere basert på informasjonen du gir oss. Du trenger derfor ikke legge inn informasjonen flere ganger. Videre får du presentert de beste lånene som er skreddersydd for dine behov, og du kan deretter selv velge det lånet du synes er best for deg.

Du får nemlig alternativer fra flere forskjellige selskaper. Hvis du fyller ut en søknad, så kan du velge hvilken tjeneste du vil bruke, og deretter fullføre søknaden. Du kan stole på at våre samarbeidspartnere anbefaler løsninger som passer deg og dine behov / ønsker, som er trygge, enkle å bruke, og som gir deg de beste lånetilbudene. Hvis du valgte den anbefalte tjenesten, så vil søknaden din sannsynligvis bli videresendt til flere utlånere.

Smarte Lån er en tjeneste som sammenligner lån, og som enkelt lar deg finne den beste banken eller megleren for dine behov. Vi sender ikke søknaden direkte til meglere eller utlånere. Vi forteller deg simpelthen hvilke alternativer som er de billigste og best passende til dine behov.

Ved hjelp av SmarteLån kan du sammenligne og finne de beste lånealternativene.

Gjennom vår samarbeidspartnere kan vi sikre at du mottar et best mulig tilbud basert på ditt individuelle behov.