Samlelån: Refinansier forbrukslån og kredittkortgjeld

Ønsket lånebeløp 100000 kr


Eks: Effektiv rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%.

Ønsker du ikke å registrere deg?
Sjekk vår komplette sammenligning her!

Vi er en tjeneste som sammenligner lån og som enkelt lar deg finne den beste banken eller utlåneren for dine behov. Vi sender ikke søknaden direkte til banker eller utlånere. Vi forteller deg simpelthen hvilke alternativer som er de billigste og best passende til dine behov. Du velger selv hvilken tjeneste du vil benytte.

Refinansiering av lån – Samle smålån og kredittkortgjeld i ett

Refinansiering betyr at du tar opp et nytt lån for å innfri et annet, eller flere andre smålån. Man kan refinansiere alle slags lån, som blant annet boliglån, forbrukslån, billån, og kredittkortgjeld. Man refinansierer når man inngår en avtale med en bank om å låne penger som går til å dekke et eksisterende lån. Som oftest refinansierer man for å prøve å spare penger. En kan for eksempel samle sammen dyre smålån hos ulike långivere i ett større lån hos en enkelt långiver. Dermed vil en kunne få mulighet til besparelser på gebyrer (som betales for hvert enkelt lån) og forhåpentligvis også få en lavere rente. Jo lavere rente, jo mer kan man spare.

 

Det kan også være andre grunner til at det er lurt å refinansiere. For eksempel er det enklere å ha god oversikt over økonomien med ett enkelt lån, og du vil ha et fast beløp i måneden som går til nedbetaling av lån. Da kan man bestemme hvor mye man ønsker å betale i måneden. Det vil være slik at jo lenger nedbetalingstid, desto mindre trenger man å betale i måneden. En må huske på at man betaler renter for den tiden man låner penger, så jo lenger man har et lån, desto mer betaler man i renter. Det betyr at man ikke bør ha unødvendig lang nedbetalingstid, eller tilbakebetalingstid som det også kalles, på lånet.

Smarte Lån hjelper deg med å finne et bra tilbud

Hva er Smarte Lån?

Vi vil anbefale flere tjenester som sender søknaden din til långivere, basert på informasjonen du gir oss. Du trenger derfor ikke legge inn informasjonen flere ganger. Hos oss får du presentert de beste lånene som er skreddersydd for dine behov. Du kan deretter velge det lånet du synes er best for deg.

Når du sender søknaden til oss ser du alternativer fra forskjellige selskaper. Videre vil du kunne velge hvilken tjeneste du vil bruke, og deretter fullføre søknaden. Du kan stole på at vår samarbeidspartnere anbefaler løsninger som passer deg og dine behov / ønske. Dessuten er de trygge, enkle å bruke, og gir deg de beste lånetilbudene. Hvis du valgte den anbefalte tjenesten, så vil søknaden din sannsynligvis bli videresendt til flere utlånere. Vi anbefaler innimellom også banker direkte, da avhengig av søknaden din.

Hvorfor refinansiere kredittkortgjeld og forbruksgjeld?

Kredittkortgjeld er gjeld som man har som utestående saldo på kredittkort. Denne gjelden har ikke noen nedbetalingstid, men som regel har man en kredittramme man må holde seg innenfor. Rentene er nesten alltid høye. Så lenge du ikke har benyttet hele kredittrammen trenger du ikke å betale mer enn minimumsbetalingen hver måned. Denne ligger ofte på 3%. Det vil si at om du har brukt 10 000 i kreditt, så må du betale inn 300 kroner i måneden. Om du har 100 000 kroner i benyttet kreditt på kredittkortet, så blir den månedlige innbetalingen minst 3 000 kroner. Her er det viktig å understreke at man kan – og bør – betale mer enn minimumsbetalingen.

 

I dag er det veldig enkelt å få kredittkort. Dermed er det mange som har skaffet seg ulike kredittkort som de bruker til forskjellige formål. Om man har utestående saldo flere steder vil de månedlige minimumsbetalingene kunne bli på mange tusen kroner. Det vil i seg selv bli en utfordring å betale minimumsbetalingene på alle kortene. Ettersom man bare betaler inn minimumsbetalingene, så vil man knapt betale ned på kredittkortgjelden. Vi kan på mange måter si at en da har blitt fanget i en negativ spiral. Man betaler da mye for å betjene kredittkortgjelden, men uten at denne blir mindre.

 

Det finnes heldigvis en vei ut av denne negative spiralen. Siden kredittkortgjeld vanligvis har høye renter, så er det mulig å gjøre om denne gjelden til et vanlig forbrukslån med lavere renter og en klar nedbetalingsplan. Fordelene ved refinansiering av slik kredittkortgjeld er mange og store. Man kan betale omtrent det samme beløpet i måneden og betale ned gjelden forholdsvis raskt. Eller så kan en velge å betale mindre hver måned og få en romsligere økonomi. Men det viktigste er at man betaler mindre på lang sikt. Det er rett og slett et smart valg å refinansiere kredittkortgjeld.

 

Man trenger ikke å ha mange forskjellige kredittkort, der du har brukt hele kredittrammen, før det er lurt å refinansiere. Har du bare ett eller to kredittkort hvor du har brukt såpass mye av kredittrammen at du ikke klarer å betale det i løpet av noen få lønninger, så bør du vurdere å refinansiere. Du vil da kunne betale ned den dyre kredittkortgjelden og bytte den ut med et billigere lån med en klar nedbetalingsplan.

 

Kredittkort har mange fordeler. Det gir deg et rentefritt lån i opptil en måned eller to, en viss beskyttelse mot svindel, forsikringer er ofte inkludert, og det kan hjelpe deg gjennom trange økonomiske perioder. Men kredittkort har også noen uheldige sider. Ettersom man slipper å betale mer enn et minimumsbeløp hver måned, så har det lett for å samle seg opp utestående saldo. Renten på denne er høy. Videre er det veldig enkelt å få nye kredittkort, og man havner fort i et uføre med mange brukte kredittrammer hos forskjellige kredittkortutstedere.

Har du refinansiert kredittkortgjeld bør du være svært forsiktig med bruk av kredittkort i fremtiden. En god ide er å kvitte seg med kredittkortene. Da slipper man fristelsen.

Hvordan går du frem for å refinansiere?

Det første du må gjøre før du refinansierer er å få oversikt over hvor stort lån du trenger. Du må da sette deg ned og skrive en liste over hvilke lån eller kredittkort det er du har og som du ønsker å refinansiere, og hvor mye penger dette utgjør til sammen. I de aller fleste tilfeller har du rett til å innfri lånet ved at du betaler inn utestående saldo (gjenstående beløp og renter frem til innfrielsesdato). I noen få tilfeller, dersom du har fast rente, vil du kunne måtte betale kompensasjon for tapte renteinntekter til långiver. Når det gjelder kredittkort er det svært enkelt å innfri lånet. Alt du trenger å gjøre er å betale all utestående saldo på den neste fakturaen du mottar.

Du trenger også å bestemme deg for hvor lang nedbetalingstid eller hvor stort beløp du kan eller vil betale hver måned. Du vil kunne bruke vår lånekalkulator eller andre på nettet for å få en indikasjon på hvor mye du vil måtte betale i måneden for ulike renter, tilbakebetalingstider, og lånebeløp. Når du har bestemt deg vil du kunne sende inn en søknad til oss.

Det er helt kostnadsfritt å fylle ut en nettsøknad, og du kan selv sammenligne prisen for diverse lånetilbud, slik at du kan velge det beste alternativet.