Spørsmål og Svar

For å søke lån online må du

  • Være registrert i Norge og ha skattet til Norge i minst 3 år
  • Ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker
  • Årsinntekt på minimum 200 000 kroner
  • Være minst 20 år eller eldre

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån som er tatt opp av en privatperson, uten at det er stilt verdier i sikkerhet (f.eks. bolig) overfor långiver.

Hva er Smarte Lån?

Vi er en tjeneste som sammenligner lån, og som enkelt lar deg finne den beste banken eller utlåneren for dine behov. Vi sender ikke søknaden direkte til banker eller utlånere. Vi forteller deg simpelthen hvilke alternativer som er de billigste og best passende til dine behov. Du velger selv hvilken tjeneste du vil bruke.

Vi vil anbefale flere tjenester som sender søknaden din til långivere basert på informasjonen du gir oss. Du trenger derfor ikke legge inn informasjonen flere ganger. Hos oss får du presentert de beste lånene som er skreddersydd for dine behov. Du kan selv velge det lånet du synes er best for deg.

Hos oss mottar du alternativer fra forskjellige selskaper basert på informasjonen du gir oss. Du velger selv hvilken tjeneste du vil bruke, og deretter kan du fullføre lånesøknaden. Du kan stole på at våre samarbeidspartnere anbefaler løsninger som passer deg og dine behov / ønsker, som er trygge, enkle å bruke, og som gir deg de beste lånetilbudene. Hvis du valgte den anbefalte tjenesten vil søknaden din sannsynligvis bli videresendt til flere utlånere. Vi anbefaler innimellom også banker direkte, da avhengig av søknaden din.

Smarte Lån hjelper deg med å finne frem et bra tilbud.

Trenger jeg sikkerhet for å få lån?

Nei, man kan få lån uten sikkerhet. Det er dette som kalles forbrukslån. Om du kan stille sikkerhet vil du normalt sett få en lavere rente. Det er fordi långiver vil kunne hevde verdiene i sikkerheten om du skulle misligholde lånet. Utlåner har da mindre risiko for tap, og de er derfor villig til å kreve mindre i kompensasjon for risikoen de tar.

Hvor mye kan jeg låne?

Du kan søke om maksimalt 500 000 kroner. Selve beløpet du kan få tilbud om å låne avhenger av din økonomiske situasjon.

Kan jeg låne til bilkjøp?

Ja, du kan ta opp et forbrukslån og bruke pengene til å kjøpe bil.

Hva slags lån får jeg?

Din nettsøknad om lån vil bli formidlet til flere seriøse banker og långivere. Du vil kunne få tilbud om forbrukslån av disse.

Kan jeg få forbrukslån når jeg har betalingsanmerkning?

Nei, dessverre kan du ikke det. Våre samarbeidspartnere vil ikke gi deg tilbud om lån dersom du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker.

Hva er refinansiering?

Refinansiering betyr å erstatte ett eller flere lån med et nytt forbrukslån, som ofte kalles et refinansieringslån. Det kan være penger å spare, spesielt om du kan samle flere eksisterende smålån til ett. I tillegg vil du kunne få bedre oversikt over din økonomi, noe som gjør det lettere å ta gode valg.

Kan jeg betale lånet om jeg vinner i lotto?

Vanligvis kan du innfri hele lånet når det passer deg, uten at det påløper ekstra kostnader.

Koster det å bruke Smarte Lån?

Det å fylle ut en søknad er kostnadsfritt og helt uten forpliktelser for deg. Vi mottar honorar fra långiver dersom du tar opp lån.

Hva er effektiv rente?

Effektiv rente er den reelle årlige kostnaden på lånet ditt. Det inkluderer nominell rente, i tillegg til alle gebyrer og kostnader.

Hvordan bestemmes renten på lånet?

Långiver står fritt til å gi deg det tilbudet de ønsker. Dersom en utlåner vet at du mottar tilbud fra flere andre utlånere, så vil de trolig strekke seg litt lenger og gi deg et bedre tilbud. En utlåner vil vanligvis vurdere hvor stor risiko det er for at du ikke betaler lånet tilbake. Jo mer risikabelt de vurderer lånet å være, desto mer vil de forlange i renter før de er villige til å låne deg penger.

Hvem står bak Smarte Lån?

Smarte Lån tilbys av Summarum Media AB. Vår adresse er: Broholmen 10, 00530 Helsingfors, Finland.

Hva skjer med mine personopplysninger?

Dine personopplysninger behandles i tråd med vårt regelverk for datasikkerhet og EUs regler for håndtering av personopplysninger.

 

Smarte Lån er en tjeneste som sammenligner lån, og som enkelt lar deg finne den beste banken eller megleren for dine behov. Vi sender ikke søknaden direkte til meglere eller utlånere. Vi forteller deg simpelthen hvilke alternativer som er de billigste og best passende til dine behov.

Ved hjelp av SmarteLån kan du sammenligne og finne de beste lånealternativene.

Gjennom vår samarbeidspartnere kan vi sikre at du mottar et best mulig tilbud basert på ditt individuelle behov.